New contracts from Brødrene Aa

Brødrene Aa have selected Evolution V5 for their nb. 296 and 297, intended for Nordland fylkeskommune.

These vessels are for DNV class and we are delivering the classic Evolution V5 High Speed design, as we have done for many other passenger vessels here in Norway.

We are looking forward to the continued work with Brødrene Aa.

Kontrakt på to nye båtar til Nordland fylkeskommune!

Vi har i dag inngått kontrakt om levering av 2 nye hurtiggåande kombikatamaranbåtar i karbonfiber til Nordland fylkeskommune!Kontrakten gjeld konstruksjon og bygging av 2 båtar på 42 meter. Dei skal ta 220 passasjerar i tillegg til last og skal dimensjonerast for 32 knops operasjonsfart.Båtane skal operere sambandet Bodø–Sandnessjøen og Bodø–Svolvær. Rutene blir også kalla Nordlandsekspressen. Fylkeskommunen kjøper og vil eige båtane sjølv, medan drifta skal ut på anbod.Med om lag 5000 operasjonstimar per år og ein fart på 32 knop, vil ein sjå ein betydeleg drifts- og miljøgevinst av å bygge i karbonfiber. Lettare båtar gjev betre driftsøkonomi og lågare utslepp. Dei nye båtane vil bruke ca. 30% mindre drivstoff, og gje tilsvarande reduksjon i utslepp, samanlikna med båtane som går langs Nordlandkysten i dag.Vi takkar Nordland fylkeskommune for avtalen og ser fram til eit hektisk 2018!

Publiée par Brødrene Aa sur Jeudi 9 novembre 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.